SECRETELE ACUARELEI

Home » SECRETELE ACUARELEI

Acuarela este un mediu deopotrivă fascinant și fără vârstă.

Primele picturi cunoscute, cele rupestre, au fost create cu pigmenți naturali și apă, la fel cum, în secolul nostru, acuarela este întâlnită nu doar pe simezele galeriilor ci și în proiectele arhitecților, designerilor și chiar în creația vestimentară și modă.

Acuarela este provocatoare, imprevizibilă și amuzantă. Uneori ne pune la încercare răbdarea, atenția și  imaginația, iar astfel readuce în viața noastră pofta de joacă, de acceptare a imprevizibilului și de creație împreună cu mediul în schimbare. Cum ar putea fi altfel atât de interesantă?

De fapt, provocarea cea mai mare și obiectivul nostru principal este să stabilim un echilibru între tehnica și viziunea noastră, astfel încât să putem exprima ceea ce vedem și simțim așa cum ne dorim. Acuarela nu este cea mai comodă cale de a exprima acest echilibru. Ea este vie, are propria ei formă de manifestare și evoluție. Ne putem propune să o controlăm, să îi stăpânim pașii, curgerea, dar ea ar deveni predictibilă, iar noi ne-am plictisi repede. Iată de ce acuarela ne fascinează prin balansul ei între intenție și intuitie, între viziunea inițială creată mental și inspirație.

De aceea, vă provoc la o nouă incursiune în secretele acuarelei sub forma unui nou curs structurat în trei module.

Modulul 1: Secretele lichidelor în acuarelă.

În acest modul, pe durata a 4 ședinte de câte 2 ore și jumătate, veți afla cum să folosiți apa, să îi cunoașteți modul în care primește, dizolvă și modulează pigmentul. De asemenea, veți afla secretele folosirii altor lichide în acuarela clasică: cerneală, tuș, alcool, lichid de mascare, săpun, ori mai modern: medii granulate, metalice, geluri.

Modulul 2: Secretele folosirii materialelor uscate și felul în care ele ne ajută la obținerea acuarelelor. Primul dintre ele este chiar hârtia, suportul picturii, apoi hârtia de mascare, textilele, prosoapele de hârtie, folia de aluminiu, folia de plastic, hârtia cerată și altele. (4 ședințe a câte 2h.30)

Modulul 3: Secretele uneltelor indispensabile în pictura acuarelei și felul în care ele ne ajută să realizăm lucrări interesante, texturate, pline de creativitate. (4 ședințe a câte 2h.30)

  • Secretele și informatiile pe care acest curs vi le va dezvălui sunt foarte utile, ele vă oferă o bază solidă în abordarea acestui mediu, dar ele nu pot substitui exercițiul, munca perseverentă fără de care nu se poate evolua.
  • Toate ședintele vor include elemente de cromatică și compoziție, dar vă vor stimula deopotrivă să găsiti calea personală, un stil propriu în exprimarea viziunii artistice.
  • De aceea, cursul poate fi abordat atât de pictori începători cât și de cei inițiați.
  • Pentru a completa cultura noastră plastică, în fiecare ședință ne vom întâlni cu pictori celebri și acuarelele lor.
  • Pentru a ne bucura mai mult de munca de atelier împreună, vom găsi timp, ca la finalul fiecărei întâlniri să facem o analiză de 15 minute a lucrărilor realizate, fie ele experimente, exerciții sau lucrări încheiate.

Vă aștept să descoperim cum să ne stimulăm creativitatea petrecând câteva ore agreabile împreună, dar și cum să evoluam în dezvoltarea talentului și în cultivarea pasiunii noastre pentru pictura în acuarelă!

Locurile sunt limitate și se ocupă în ordinea înscrierii!
Vino alături de un prieten și beneficiezi de un discount de 5%.
Toate materialele necesare sunt puse la dispozitie de către Art Point Studio.
Cursul se achită în contul societății Art Point Studio RO22BTRLRONCRT0503149901, deschis la Banca Transilvania sau prin BT Pay/ Revolut la nr. de telefon 0741609453.

Din 21 septembrie, în fiecare luni, de la ora 18:30
Durata: 2h30
Preț: 110 ron o ședință
Abonament 4 ședințe consecutive: 300 ron
Pentru a păstra distanțarea socială am limitat foarte mult numărul locurilor disponibile- 6 locuri /grupă
Înscrie-te acum!

Artist coordonator: Smaranda Popescu

« de 2 »
0
Coșul de cumpărături
  • No products in the cart.