Art in the park

Home » Art in the park

Cel mai recent proiect, Art in the Park, a fost o intervenție artistică în spațiul Parcului central din Cluj-Napoca, prin reconceptualizarea expozițiilor clasice de artă și o implicare a întregii comunități în realizarea unei picturi colective.

Concept: Art in the Park s-a dorit a fi o intervenție artistică în spațiul parcului prin reconceptualizarea expozițiilor clasice de artă și o implicare a întregii comunități în realizarea unei picturi colective.

În cadrul evenimentului, publicul clujean a avut ocazia să asiste la o demonstrație de pictură, în cadrul căreia, câțiva dintre copiii care participă la cursurile de artă din cadrul Art Point Studio au făcut dovada măiestriei lor, pictând live.

În cadrul acestei demonstrații, fiecare participant a realizat o pictură după o imagine dată, fără semnificație individuală, aproape abstractă. Puse împreună, imaginile individuale s-au unit într-o lucrare care a dat sens muncii fiecăruia în parte. Am descoperit astfel că, deși uneori munca individuală pe care o depunem pare abstractă sau nu înțelegem scopul ei, ea face parte dintr-un proiect mai amplu, al cărui sens îl vom percepe atunci când bucățile puzzle-ului vor fi puse împreună.

Imaginea care a rezultat la final a fost o interpretare a celei de-a treia versiune din seria Floarea Soarelui de Vincent Van Gogh, un artist deopotrivă iubit de copii și de cei mari.

Pentru că această lucrare are în spate o poveste frumoasă, este plină de energia frumoasă a tinerilor artiști și pentru a întregi cercul copilăriei, am decis să donăm această lucrare colectivă ca să ajutăm un copil care are nevoie de suport.

A doua acțiune în care ne-am dorit să implicăm toți copiii care au trecut prin parc, chiar și pe părinții acestora, a fost realizarea unei picturi colective, pe o pânză de mari dimensiuni, pe care a fost un mesaj ascuns.

Pe această pânză am scris în prealabil, cu bandă adezivă un citat care ni se pare reprezentativ pentru această acțiune colectivă și care îi aparține artistei contemporane Marina Abramović: Arta trebuie să fie ca viața- să aparțină tuturor.

După ce toți doritorii au avut ocazia să pună o tușă de culoare pe pânza colectivă, am dezvăluit mesajul, aducând un plus de savoare și semnificație lucrării colective.

A treia activitate la care i-am invitat să participe pe toți cei prezenți la eveniment a fost o instalație colectivă surpriză, prin intermediul căreia ne-am dorit să aducem un strop de bucurie și optimism, în această perioadă foarte dificilă pe plan emoțional.

Pe tot parcursul activităților, participanții au fost ghidați de Elvira Bozga și Ada Nicolaescu, artiștii plastici coordonatori ai activităților Art Point Studio și de studenți de la Facultatea de artă din Cluj-Napoca, care s-au oferit voluntari.

Ne bucurăm că orașul a revenit la viață și am avut posibilitatea să oferim o experiență inedită celor careau fost prezenți  în Parcul Central de 1 iunie!

Parteneri: Centrul de Cultură Urbană Casino, Nord Vest Pack Production SRL, Clujul Copiilor, Cluj.com Ghid Local


Art Point Studio oferă și o serie de burse dedicate copiilor și adolescenților cu dificultăți financiare sau care provin din medii defavorizate. Copiii au acces la toate serviciile atelierului: pictură, desen, modelaj în lut, modelare și imprimare 3D,  astfel încât și acești copii să poată beneficia de cunoștințe artistice și de un mediu care să le poată stimula încrederea în sine și însușirea unor abilități care să-i ajute pe viitor.

Pentru mai multe detalii despre activitățile creative care se desfășoară la Art Point Studio, urmăriți site-ul nostru www.artpointstudio.ro sau pagina noastră de Facebook www.facebook.com/artpointstudio.ro.

« de 2 »