Lumină și Transparență în Acuarelă

Home » Lumină și Transparență în Acuarelă

Înscrierile se fac, până în 24 ianuarie 2020, prin formularul disponibil aici:

Un traseu inițiatic prin tainele acuarelei, de la modul de lucru tradițional până la tehnici contemporane surprinzătoare!

Acest curs este gândit să îți ofere posibilitatea de a explora căile prin care poți să exprimi plastic universul tău interior și lumea înconjurătoare.

Vei descoperi un fel propriu de a privi lumina, transparența și culorile și de a le reda în lucrări plastice folosind acuarela atât în maniera tradițională dar și prin tehnici noi, moderne de lucru.

Vei învăța despre hârtie, pigmenți și pensule, despre felul în care apa și culoarea pot fi coordonate în așa fel încât să redea cât mai pictural ideile și imaginile pe care mintea ta le dorește. Într-o ambianță relaxantă și într-o companie prietenească vei pătrunde în universul fascinat al artei experimentând culoarea, lumina și transparența specifice acuarelei.

 ————————————————————————————————-

Cursul este organizat în module, structurate astfel încât fiecare iubitor al acestei tehnici, indiferent dacă este la început de drum, sau are deja o bază a picturii în acuarelă, să poată descoperi lucruri interesante și să se bucure de acest parcurs.

Fiecare modul se va desfășura pe durata a patru ședinte de câte două ore.

O descriere a etapelor primului modul:

În prima ședință te vei familiariza cu materialele specifice, hârtia, culorile, pensulele și alte auxiliare folosite în acuarelă, de asemenea vei trece printr-o succintă introducere în cromatică și compoziție. Vei realiza mici lucrări care te vor ajuta să cunoști mai bine materialele pe care le folosești.

În a doua ședință vei folosi desenul ca element ajutător în realizarea lucrărilor în acuarelă. Vei exersa schița și vei învăța să privești și să interpretezi o imagine pe care apoi o vei reda în acuarelă.

În a treia ședință vei lucra în acuarelă fără a porni de la o schiță în creion și vei aprofunda tehnici noi de folosire a pigmentului, apei și altor materiale specifice.

În cea de-a patra ședință vei lucra în acuarelă fără să primești o temă sau un suport de imagine. Vei experimenta pictura abstractă și intuitivă și vei descoperi libertatea de a explora acest mediu punând accentul pe lumina și transparență.

Din 27 ianuarie, în fiecare luni, de la ora 18.30-20.30

Vârsta minimă pentru participare: 14 ani

Durată: module cu 4 sesiuni de 2 ore + expoziție la final de curs

Locație: Art Point Studio, Str. Bistriței, nr. 49, Cluj-Napoca

Cost: 280 ron/ modul

Pentru fiecare persoană în plus înscrisă vei beneficia de o reducere de 5%.

Toate materialele necesare sunt oferite de către atelier.

Cursul se achită în avans, în contul societății Art Point Studio: RO22BTRLRONCRT0503149901, deschis la Banca Transilvania cu mențiunea Curs Acuarelă + numele participantului

Înscrierile se fac, până în 24 ianuarie 2020, prin formularul disponibil aici:

Locurile sunt limitate și se ocupă în ordinea înscrierii.

Pașii ne vor fi ghidați de către artista vizuală Smaranda Popescu, o artistă care a explorat în profunzime misterele acestei tehnici și o etern îndrăgostită de frumusețea și sensibilitatea acuarelei.

Artista Smaranda Popescu vă invită să o cunoașteți și prin lucrările ei, pe care le puteți urmări aici: https://smarandaart.blogspot.com/

Pentru informații suplimentare vă punem la dispoziție emailul nostru: 

contact@artpointstudio.ro și telefonul  0753695101.


Vă așteptăm cu drag!

Echipa Art Point Studio

0
Coșul de cumpărături
  • No products in the cart.