Portret de expresie

Home » Portret de expresie

Oare ce înseamnă portret de expresie?

Cu siguranță ai văzut, poate chiar pictat portrete până în acest moment. Este, cum știm cu toții, realizarea într-o anumită tehnică (desen, pictură, sculptură, colaj sau orice mai dorești) a imaginii unui om, probabil unul drag nouă.

Expresia se referă la felul în care reușim să transmitem prim mimică o anumită emoție, o stare, o trăire. Este, până la urmă, un portret psihologic care caracterizează mult mai bine persoana din fața noastră. Fie că este trist, fericit, misterios, calm, gânditor sau nervos, vă voi ajuta să reușiți să redați pe pânză sentimentele modelului pe care îl pictați!

Prin acest curs ne propunem ca, pe durata a 6 săptămâni, să ne familiarizăm cu procesul de constucție și creație al unui portret de expresie.

Tehnica în care vom lucra va fi cea a picturii, în acrilic sau ulei, la alegere. Pentru început vom realiza o schiță în creion pe care, mai apoi, o vom completa în culoare.

Scopul final al cursului este să ne familizăm cu subiectul portretului, să ne însușim cunoștiințe legate de proporțiile feței, simetrie, unghiuri, să ne îmbunătățim tehnica desenului dar mai ales a picturii în mediul preferat.

Săptămâna 1. Construcție. Proporții.

Oare la ce se referă proporțiile? Există unele specifice chipului uman? Dar construcția?

De ce fel de creioane am nevoie pentru a putea desena mai ușor dar în același timp profesionist? Oare ce e hașura?

La toate aceste întrebări și multe altele vom răspunde în prima sedință a cursului nostru de portret de expresie! Propun să ne familiarizăm cu proporțiile specifice portretului cât și cu împaginarea lucrării. Va fi important să facem primii pași în construcția viitoarei noastre picturi, în tehnica desenului în creion și să întelegem mai bine anatomia umană!

Săptămâna 2: Desenul pe planuri

După ce ne-am familiarizat cu proporțiile și am stăpânit aplicarea acestora în desen vom continua cu realizarea unui portret pe planuri. Astfel vom înțelege mai bine volumele feței și vom putea crea lucrări cât mai expresive!

Ne vom inspira după modele 3D digitale și după mulaje de sculptură pentru a înțelege mai bine forma și a o reda cât mai fidel.

Săptămâna 3 și 4: primele experiențe în culoare

În a treia săptămână vom începe să experimentăm în culoare. Fiecare cursant își va alege tehnica pe care doreste să o exerseze (acryl sau ulei) și va învăța să lucreze conform acesteia.

Vom lucra în straturi succesive. Chiar dacă  procesul va fi mai indelungat, cu siguranță rezultatele vor fi îmbucurătoare!

Săptămâna 5 și 6: finalizarea lucrărilor

În ultimele ședințe vom continua lucrările începute și vom adăuga ultimele retușuri astfel încât portretele noastre să fie cât mai expresive!


Locurile sunt limitate și se ocupă în ordinea înscrierii!

Cursul începe când se înscriu minim 5 persoane.

Poți să vii la propriu cu mâinile în buzunare, căci toate materialele necesare sunt oferite de către noi. (Excepție face pânza pentru pictură, dar și aceasta se poate achiziționa la dimensiunea dorită, direct de la studio)

Cursul se achită integral în avans, în contul societății Art Point Studio RO22BTRLRONCRT0503149901, deschis la Banca Transilvania sau prin Revolut/ BT Pay la nr. 0741609453

Vă așteptăm!

Începem în 23 martie!
Miercuri, ora 18.30
Durata: 6 ședințe a câte 2h
Cost: 600 ron
Pentru a păstra distanțarea socială am limitat foarte mult numărul locurilor disponibile- 8 locuri /grupă
Vârsta: 14 ani +
Nivel începător/intermediar
Art teacher: Oana-Georgiana Cervinschi

Înscrie-te acum!


Haide să ne cunoaștem!

Eu sunt Cervinschi Oana, am 23 de ani și în prezent sunt studentă în al doilea an de master la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, specializarea Pictură. Am finalizat modulul pedagogic nivel I cu nota 10, iar în prezent studiez pentru nivelul II.

Din vara anului 2021 colaborez cu Art Point Studio, un spațiu care m-a ajutat să îmi dezvolt practica pedagogică, să interacționez cu oamenii, să îi învăt și să învăț de la ei. Alături de ei am participat la taberele de creație Art Explorers dedicate copiilor cât și la diverse cursuri de desen și pictură.

Mă bucură să împărtășesc ceea ce cunosc, să văd persoane curioase și dornice să învete pentru că sunt și eu la fel, dornică să învăț și mereu în căutare.

Mă pasionează arta vizuală și istoria ei, bineînteles, mai ales pictura. Sunt deschisă în a experimenta diverse tehnici dar în prezent lucrez preponderent în tehnica uleiului pe pânză. Îmi place să fiu versatilă în alegerea temelor mele, de-a lungul timpului am realizat portrete, naturi statice, interioare, scene de gen.

Cred că experiența mea de până acum în domeniul artelor vizuale este de folos pentru cei care doresc să învete să picteze. Sunt aici ca să te ajut, să te îndrum și să cunoaștem împreună mai mult.

Căteva din lucrările personale:

Nu există nici o galerie selectat sau galeria a fost șters.

0
Coșul de cumpărături
  • No products in the cart.